Opiskelukaupunkina Vaasa (3/4)

Tänään vuoroon pääsee mun tän hetkinen matkustuskumppani eli Anna. Ollaan jo pari päivää saatu täällä Rukalla rentoutua ja oon kyllä ollu niin just tälläsen lasketteluloman tarpeessa. Hamphton cityn edustajana Anna on hyvä esimerkki siitä miten välivuosi voi osoittautua oikein onnelliseksi sattumaksi.

Sara (vasen) ja Anna (oikea) eli Saranna tutustumassa Turkuun pikkulaskiaisissa.

Hej alla!
Olen Hämeenlinnasta Vaasaan muuttanut 20-vuotias tyttönen. Hain ensimmäisen kerran kauppikseen heti valmistuttuani, mutta jäin kohtalokkaan pisteen päähän opiskelupaikasta. Välivuoden sain kuitenkin viettää Etelä-Hämeen osuuspankissa, joten loppujen lopuksi välivuosi osoittautuikin erittäin hyödylliseksi. Toisella hakukerralla hain ensisijaisesti Aaltoon opiskelemaan. Vaikka luin paljon ja koe meni hyvin, puoli pistettä jäi silti uupumaan. Näin päädyin siis toiseen hakukohteeseeni Vaasaan, mitä en ole katunut hetkeäkään ensimmäisen päivän jälkeen.

Mikä on parasta Vaasassa?
Mielestäni parasta Vaasassa on hyvä yhteishenki. Ei pelkästään kaikkien opiskelijoiden kesken vaan yleisesti. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avoimia. Yliopistolla vallitsee iloinen ilmapiiri ja kaikki ovat helposti lähestyttäviä ja aktiivisia. Heti ensimmäisistä hetkistä lähtien olen tuntenut olevani tervetullut Vaasaan ja vaasalaiseen aurinkoiseen yhteisöön.

Tunsitko ketään Vaasan yliopistosta etukäteen ja oliko vaikeaa saada uusia kavereita?
Mulla oli muutamia tuttuja, jotka opiskelivat Vaasan yliopistossa. Heiltä olin kuullut paljon hyvää itse kaupungista ja kampuksesta. Uusi kaveriporukka puolestaan muodostui itsestään. Heti ensimmäisten tapahtumien jälkeen olin tutustunut jo niin moneen ihanaan ihmiseen, ettei sitä, saako uusia kavereita, ehtinyt juurikaan miettiä. Lisäksi meillä kävi Julian ja Saran kanssa hyvä tuuri, kun satuimme olemaan jopa samassa tutorryhmässä.

Mikä oli paras fuksitapahtuma?
Fuksisyksy oli täynnä erilaisia tapahtumia, osasta on paljonkin hyviä muistoja ja osasta taas ei ole muistikuvia ollenkaan. xD Ehkä parhain tapahtuma oli kuitenkin Kylteriäiset, jossa ryhmissä kierrellään kampusalueella ja suoritetaan erilaisia rasteja. Meillä oli hyvä ja heittäytyvä ryhmä ja mitä enemmän rasteja oli suoritettu, sitä hauskempaa meillä oli.

Lopuksi haluan vielä toivottaa onnea tämän kevään hakijoille! Vaikka lukeminen ottaisikin koville, niin se maksaa itsensä monin kerroin takaisin, kun olette päässeet sisälle. Ja omien kokemusten pohjalta voin sanoa, että ÄLKÄÄ LUKEKO SUOMI24! Se aiheuttaa vain turhaa ahdistusta ja paniikkia xD

Comments