Not Buda only Pest

Nyt oon vihdoin päässyt kotiin Unkarista ja saanut ihan ensimmäiset kuvatkin muokattua. Lähdettiin Minnan ja Liisan kanssa viime viikon maanantaina kohti Budapestiä lopullisena kohteena Zamárdi ja Balaton Sound festarit. Matka ei lähtenyt ihan niin loistavasti liikkelle kun olis voinut kuvitella. Mä sain flunssan edeltävänä viikonloppuna Ruissalossa, joten laskeutuminen Budapestin lentokentälle ei ollut mikään mukava kokemus. Sen lisäks Minnan vatsa oli tosi kipee, eikä keksitty sille mitään syytä, joten ei myöskään parannusta.
Budapest oli yleisesti tosi kaunis kaupunki ja siisti. Jos mun pitäis Pariisin ja Budapestin väliltä valita, niin vastaus olis ehdottomasti Budapest. Toi kaupunki todellakin vallotti mun sydämmen.

Päästiin hotelliin vasta 14:00 ja oltiin Budapestissä jo kymmeneltä, joten käytiin vaan nopeesti viemässä kamat luggage roomiin odottamaan ja suunnattiin szechenyin kylpylään. Se oli tosi hieno paikka ja oltais hyvin viihdytty siellä kauemminkin, mutta meillä oli vaan kolme päivää aikaa Budapestissä, joten siinä ei kauheesti ehdi. Kun lopulta päästiin hotelliin sisälle, todettiin, että se oli ihan täydellinen. Hinta oli vaan 100€ kolmelta kahdeksi yöksi ja huonehan oli ihan ylimitottu meille ahtaisiin tiloihin tottuneille (Meillä oli viime vuonna Barcelonassa tosi pieni kämppä.). Kaiken tän lisäksi se oli yhden aika vilkkaan ravintolakadun varrella, mutta sisään ei silti kuulunut mitään turhia ääniä.


Toisena Budapestin päivänä suunnattiin WestEnd nimiseen kauppakeskukseen, joka on yksi kaupungin isoimmista kauppakeskuksista. Sieltä shoppailtiin ihan kiitettävästi ja sain ekaa kertaa ikinä pankkikortin käyttö- ja nostorajat molemmat käytettyä. Tosin kyllä oman pankkikorttinsa kotiin unohtanut Liisa autto vähän. Kirjotettiin nimemme myös tollaseen autoon, johon sai kirjottaa nimensä, jos lupasi olla ajamatta ja juomatta samaan aikaan. Illalla käytiin syömässä Budapestin HardRock Cafessa.
Kolmantena päivänä meiän oli alunperin tarkotus käydä kattomassa nähtävyyksiä, mutta koska sato, päätettiin jättää se väliin. Lähdettiin sen sijaan shoppailemaan Vörösmarty squarelle, jossa myös HardRock cafe on. Aukiolta löyty WestEndiin verrattuna kaikista niistä kaupoista, joissa me viihdyttiin, isommat versiot. Eli jos kaipaa New Yorkeria, Bershkaa, Stradivariusta tai Pull and Bearia niin kannattaa suunnata sinne. Oli siinä muitakin kauppoja, mutta noi oli ensimmäiset vastaan tulevat. Iltapäivällä lähdettiin Balaton Soundin järjestämällä kuljetuksella Budapestistä Balatonjärvelle Zamárdiin. Kuljetus oli musta hyvin järjestetty, vaikka lähtöpaikka olikin vaikee aluksi löytää. Matkaan meni yli kaksi tuntia, mutta seki suju ihan mukavasti nukkuessa. Illalla meiän piti vielä bussipysäkiltä kävellä hotellille ja yllättävän helposti se löydettiinkin. Tässä vaiheessa oltiin silti aika paniikissa, koska meillä ei ollu tarpeeksi käteistä mukana, mutta onneksi huonosti englantia puhuva mies tiskillä anto meiän silti jäädä.

Comments

 1. Haluaisitko vastata kysymykseeni jonka laitoin askiisi? :-) Tarvitsen apua! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vastailen niihin taas tossa pian, kun ehdin :)

   Delete
  2. Okei, kiitos! :-)

   Delete
 2. Olipas kiva postaus! :) Olisi tosi mukavaa jos tekisit jossain vaiheessa postauksen omista suosikki blogeistasi, isommista ja pienemmistäkin blogeista, niistä jotka ovat sun lemppareita? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on ollut suunnitelmissa just tollanen postaus ja se on itseasiassa alotettuna jo luonnoksissa. Tulin joissain vaiheessa kuitenkin siihen lopputulokseen, että se sopii paremmin talveen, kun vietän muutenkin enemmän aikaa koneella ja tulee otettua vähemmän kuvia :)

   Delete
 3. millaisia unkarilaiset olivat? mukavia, sosiaalisia? lisää kuvia unkarista tulossa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Unkarilaiset oli aika samanlaisia kun suomalaiset. Koska siellä ei pahemmin englantia puhuta, niin jotkut oli aika vähä sanasia :D

   Delete

Post a Comment