Just one more page...

Veronica Roth - Outolintu
Noin kuukausi sitte kattelin IMBd:stä elokuvien trailereita ja erityisesti mieleen jäi yks leffa. Sen nimi oli Divergent ja päätin heti, että se mun on pakko nähdä. Tästä seuraavana päivänä sain Otavalta sähköpostia. Mun piti pari kertaa lukea se läpi ja varmistella monta kertaa että voiko se pitää paikkansa, mutta loppujen lopuks kyllä sen oli pakko olla totta. He kyseli multa haluaisinko luettavaksi sen kirjan, josta se Divergent-elokuva (tässä vaiheessa mulle selvis, että se on suomennettuna nimellä Outolintu) on tehty. Joku oli selvästi lukenu mun ajatuksia?! Sähköpostiin vastasin tietenkin heti myöntävästi ja he lupas sen kirjan mulle lähettää luettavaks. Siitä lähtien se kirja on mua tossa pöydällä kiusannu. Nyt vihdoin sain hiihtoloman aikana aikaa lukea kyseisen kirjan ja niinhän siinä kävi, että nyt mun on ehdottomasti saatava lukea ne loputkin.

Outolintu kertoo 16-vuotiaasta Trista, joka elää suuren sodan jälkeen osastoihin jaetussa yhteiskunnassa. 16-vuotiaana Tris joutuu muiden ikäistensä tavoin valitsemaan viiden toisistaan erityiskykyjensä mukaan poikkeavan osaston väliltä. Tris ei tunne erityisesti kuuluvansa mihinkään osastoon, eikä osastojen väliset kiistat auta häntä valinnassaan. Uudet elämäntilanteet kasvattavat Beatricea ja varsinkin ihmisten väliset suhteet saavat aivan uuden ulottuvuuden hänen uudessa elämässään.

“It must require bravery to be honest all the time.”

“Being fearless isn't the point. That's impossible. It's learning how to control your fear, and how to be free from it.”


Kirja muistuttaa mua tosi paljon Nälkäpeleistä ja voisin jopa uskaltaa olettaa, että kirjailija on vähän jotain vaikutteita sieltä saanutkin. Se ei kuitenkaan mua haitannu yhtään ja oon vahvasti sitä mieltä, että Veronica Roth on kyllä onnistunu erittäin hyvin tossa kirjassa. Kun nyt niihin Nälkäpeleihin menin vertaamaan niin täytyy myös mainita, että niistä kahdesta tämä oli kyllä helposti mun lemppari. Outolinnun päähenkilöön Beatricen oli jotenkin helpompi samaistua ja päästä tarinaan kunnolla sisälle. Kirja keskitty tosi mielenkiintosiin näkökulmiin erilaisista asioista ja sitä lukiessa opin itsekkin ajattelemaan asioita uudella tavalla.

Niin kuin tossa alussa mainitsinkin tästä kirjasta on tulossa leffa ihan tässä lähiaikoina, joten kaikille niille jotka kirjaa ei jaksa lukea löytyy sellanen vaihtoehto.

Comments

 1. hmm kuulostaa kyllä hyvältä! taidan tuon kirjan etsiä käsiini kunhan saan edellisetkin kirjat luettua c:

  http://riikkarawr.blogspot.fi

  ReplyDelete
 2. mielenkiintoisen kuuloinen :) sairaan hieno ja oikeessa toi toinen nappaus siitä kirjasta!

  ReplyDelete
 3. Mä oon puolisen vuotta jo oottanu tota suomennosta, mut en oo voinu lukee sitä vielä kirjotusten takia tai sit ei tulis uskonnon lukemisest mitää :D ootan jo et ne on ohi ni pääsen alottaa ton! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäki sain ton sillee just enne koeviikkoa ja voit vaan kuvitella kuinka pahaa teki kattella sitä koko viikko :Dd Voin vaikka lainata ton mun kirjan sulle sitte kirjotuste jälkeen :)

   Delete
 4. joo tota leffaa on tässä venailtu :D kirjaa yritin lukea englanniksi, mutta olin (taas vaihteeksi) sairaana niin en oikein pystynyt keskittymään tai omaksumaan tekstiä. ehkäpä sitä pitäis uudestaan yrittää, kun siskolta tuo löytyy!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen kyllä uudestaan yrittämistä koska uskon että tuut ihastumaan tohon yhtä paljon kun mäki! :)

   Delete
 5. Onks sulla mitään tietoa mikä on tarkka päivämäärä leffan ensi-illalle :) ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. USA:ssa se on 21.3. ja suomessa joskus huhtikuun alussa :)

   Delete

Post a Comment