Ischgl, Austria
Taas on yks uus kylä Itävallasta vallotettu. Aikasemmin ollaan käyty Bad Gasteinissa ja Saalbachissa, mutta nyt suunnattiin vähän enemmän länteen Ischgl nimiseen kylään. Noitten parin aikasemman reissun perusteella osasin jo vähän olettaaki mikä meitä perillä odottaa ja en todellakaan pettynyt. Tällä kerralla meitä lähti vähän isompi porukka. Alkuperäsessä suunnitelmassa mukana oli meiän perhe ja mun siskon, Kristan, kaverin perhe. Tän porukan lisäksi mukaan lopulta pääty myös Elise, joka otettiin Munchenistä kyytiin eli yhteensä meiä oli kymmenen. Siellä oli tosi hyvät säät ja onnistuin saamaan naamaani aurinkoihottumaakin jo heti alkuviikosta, joten siitä sitten kärsin loppuviikon. Onneks se on tähän mennessä parantunu jo melkein kokonaan. Suomen rinteisiin verrattuna tuolla yks uus haaste on se kartan hahmottaminen ja muistaminen. Viimeseen päivään asti meiän piti aina välillä luntata kartasta, että mihin suuntaan tästä hissistä sitten taas pitikään lähteä.
Nyt kun ollaan siellä ravintoloita viikko kierretty ajattelin myös mainita, että mun mielestä ehdottomasti paras ravintola oli Restaurant Sporthotel Silveretta, jossa söin ihan taivaalliset (ja keskimäärästä halvemmat) ribsit ♥ Jos vaikka joku teistä on sattumalta suuntaamassa vielä Ischgliin päin niin suosittelen kyllä ehdottomasti.
Tollasessa isommassa paikassa laskettelu ylipäätänsä on myös sellanen kokemus jota suosittelen ihan jokaselle laskettelusta innostuneelle. Se tuo ihan uuden fiiliksen koko touhuun kun pääsee laskemaan oikeesti isoja mäkiä ja näkee ne ihan älyttömän upeet maisemat mitä myös Ischgl tarjoo.

Meillä oli hissiliput vaan perjantaihin asti ja lento lähti vasta sunnuntai-aamuna, joten päätettiin lähteä Muncheniin lauantaina shoppailemaan. Kun oltiin ruuhkista selvitty ja löydetty jostain parkkipaikka, päästiin loppujen lopuks muutamaks tunniks shoppailemaankin. Mulla on valitettavasti vähän sellanen ongelma, että jos kauppa on liian iso en vaan yksinkertasesti löydä mitään. Munchenissä sellanen syndrooma on tosi huono juttu, koska siellä kaikista kaupoista ainaki löyty tavaraa. Täytyy vielä erikseen mainita se ihan jättimäisen kokonen Forever 21, jonne mun on ehdottomasti päästävä vielä uudestaan.

Comments

 1. hitto elise o ruskee o_o nii ja mehä ollaa menos uudestaa münchenii ;)))

  ReplyDelete
 2. ihania kuvia ja maisemia! kiva ois joskus päästä suomen ulkopuolelle laskettelemaan :-D mutta pärjääkö tuolla esim. sellanen vähän kokemattomampikin laskettelija vai onko rinteet kovin hurjia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kyllä siellä selvii, mutta jos on tosi kokematon niin se kyllä vähän rajaa aluetta :) suurimmassa osassa rinteitä ainakin Ischglissä oli hyvin aina jyrkemmissä kohdissa jonkun näkönen loivempi kiertotie, joten kyllä uskoisin että selvii :)

   Delete
 3. Ei ziisus mitä kuvii! Aivan upeita! Yhyy en kestä enää laskee näissä (varsinkaan etelä) Suomen mäissä yhtään :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Sä voit kuvitella mun fiilikset suomen ylipäätänsä mistään rinteistä noitten jälkeen :D

   Delete
 4. Ouuu! niin kade! Onneks ens vuonna mäkin luultavasti pääsen kokemaan jotain vastaavaa tämän vuoden yo-lukemisen sijaan :D

  ReplyDelete
 5. Sitä kannattaa kyllä odottaa!! Nyt kun luet kunnolla kerran niin ens vuonna voit hyvillä mielin nauttia lomasta ;)

  ReplyDelete
 6. Vau hienoja kuvia! Vitsit, että itsekkin haluisin jonnekkin ulkomaille laskettelemaan! No ehkä vielä joku päivä. :-)

  ReplyDelete

Post a Comment