Julko ny


Julko ny on mun ihan oman virallisesti rekisteröidyn yrityksen nimi. Mä aattelin että mun on ihan pakko täälläki kertoa mistä tossa koko jutussa on kyse, koska se on tällä hetkellä kuitenki aika isossa osassa mun elämässä. Mun oma yritys siis sai alkunsa kun kuulin tosta ohjelmasta ja tajusin, että mullahan on jo täydellinen liikeidea: ulkoasujen muokkaus.

Oman yrityksen perustaminen on mahdollista sellasen kansainvälisen ohjelman kun JA-YE ansiosta. Suomen portaalin nettisivut löytyy osotteesta ny-yritys.fi ja sieltä löytyy myös lisätietoa esim. aikasempien vuosien yrityksistä. Tuolla sivuilla asia on selitetty näin:
"NY-yritys on opiskelijoiden muodostama harjoitusyritys, joka toimii yhden vuoden (lukukausi tai kalenterivuosi) ajan. NY-yrityksen tarkoituksena on työelämätaitojen ja yrittäjämäisen asenteen ja toimintatavan oppiminen ja koulu/opiskeliaikana. NY-yritys on osa NY Vuosi yrittäjänä (Perus- ja toinen aste) tai NY Oma yritys (korkea-aste) -opinto-ohjelmaa."

Tähän mennessä oon ite mm. avannu yritykselle oman pankkitilin, opetellu kirjottamaan kuitteja, tehny erilaisia toimintasuunnitelmia yrityksen toiminnasta ja tietenki tehny noita ulkoasuja. Jos teiän koulussa on mahdollisuus perustaa oma yritys ja jos keksii jonkun vähänkin hyvän idean yrityksen pohjalle suosittelen ehdottomasti osallisumaan. Yrityksen voi perustaa yksin tai kavereiden kanssa ja se voi olla oikeestaan ihan mistä vaan keksii. Ton kautta saa ihan uutta tietoa yrittäjyydestä ja esim. kirjanpidosta. Ny-yrityksen kautta on myös helppo saada suhteita tulevaisuutta ajatellen ja koska tosta saa todistuksen luulisin sen myös näyttävän ihan hyvältä CV:ssä.

Mun yrityksen sivut löytyy osotteesta julianulkoasut.blogspot.com. Teen siis ulkoasuja kaikille niitä kaipaaville blogin omistajille. Hinta yhdelle ulkoasulle on 30€ ja siihen sisältyy kaikki mitä asiakas keksii pyytää ja mä osaan toteuttaa. Jos kiinnostaa niin sähköpostia voi laittaa osotteeseen julianulkoasut@gmail.com :) Sitä kautta voi laittaa viestiä myös jos tulee jotain kysymyksiä mieleen. Mun viime aikoina tekemiä ulkoasuja on näkyvissä tuolla bannerin layout kohdassa ja twitterissä @julkony.

Kuvat viime keskiviikon job shadow -tapahtumasta.

Comments

 1. vau ompa kivat nettisivut! meidän koulussa on kans ny toimintaa ja perustin kaverin kans lemmikinhoitamis- ja ulkoilutus yrityksen, ja on kyllä aika kätevä juttu tää ny, jos vaan jaksaa vähä omaa aikaa tuhlata siihen. :)
  haha, aika turha kommentti mutta oli pakko laittaa :'D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei yhtään turha kommentti :) kiitos paljon! just jotain tollasta pitäis enemmän olla meiän koulussa, koska nyt se on lähinnä vaan pari jotain tarkkaan harkittua yritystä vuodessa. Vähän luovuutta kehiin niin yritys saadaan kasaan just vaikka lemmikkien hoidosta!

   Delete
 2. mistä toi nimi Julko tulee?

  ReplyDelete
  Replies
  1. JULian ULKOasut :) ul löytyy molemmista kätevästi niin päätin vähän ydistellä :D

   Delete
 3. Kauppiksessa yksi päättötyö vaihtoehdoista oli perustaa ny-yritys jossa siis perustettiin ihan oikea yritys kaveriporukan kanssa ja alettiin myymään jotain tuotetta tai palvelua ihan oikealla rahalla. Siinä kaikki ylimääräset voitot saatiin tietysti itselle :) Se oli mielenkiintosta!

  ReplyDelete

Post a Comment