Lahjaideoita

Vähän erilaista postausta tälläkertaa. Oon tässä viimeaikoin joutunu tosi paljon miettimään että mitä ostaa lahjaks ja mitä ite haluun lahjaks, jote sain tälläsen idean. Jos joku esim rippijuhlia tai synttäreitä juhliva ei vielä tiiä mitä pyytäis ni tässä postauksessa olis pari ideaa. Ei mitää kaikista halvimpia ideoita valitettavasti :(


1. GoPro Hero 3 >300€
GoPro on kamera jonka saa otetta melkeimpä jokaseen tilanteeseen mukaan niin veden alle ku reilusti sen päälle. GoPro Hero 3 Silver edition (eli se keskimmäinen niistä) maksaa ton vähä päälle 300 euroa ja siinä eroa GoPro Hero 3 Black editioniin (se paras niistä) on kuvan laatu ja Black editionissa on wifi kaukosäädin. Se GoPro Hero 3 Black edition maksaa siis noin 400€. Saatan ite pyytää GoPro Hero 3 Black editionin synttärilahjaks pienellä mun omalla rahotuksella.

2. Canon EOS 60D/650D ~700€/>600€
Kamera ei oo koskaan huono lahjatoive. 60D on vähä piedmpään kuvanneelle ja kameran käytössä harjaantuneemmalle kuvaajalle sopiva vaihtoehto ja 650D sitte vähä vähemmän niistä kameran hienouksista kiinnostuneelle. Jos kotoa löytyy jonkun näkönen kamera ja siihen löytyy jotain putkia joita ei aio myydä ni suosittelen ostamaan vaan rungon (sama merkki kun objektiivi), koska tulee jonkun verran halvemmäksi. Ja turhia putkia ei kannata ostaa kotiin pyörimään. Canoniltahan on tullu 650D uudempi versio 700D just vähä aikaa sitte, mutta sen hinta on tällä hetkellä vielä aika korkee. (Anteeks kaikille Nikonin kannattajille.)3. Ulkoinen kovalevy
Ulkoinen kovalevy on melkein pakko jossain vaiheessa hankkia jos kuvaa paljon. Ne kuvat ei millää mahdu koneen muistiin eikä muistikorttien ostaminen pidemmän päälle oo niin kauheen kätevä vaihtoehto. Meillä on kaikille perheen kolmelle lapselle yhteinen 3 teran kovalevy (jota oikeestaan vaan mä käytän xd) ja sitä ei ainakaan tila lopu iha heti eikä tarvii poistella mitään kuvia mitä ei millään haluis poistaa. Ainut miinus siinä on se että sinne ku kuvat laittaa ni niitä ei jaksa ikinä karsia.
Kuvassa Buffalo DriveStation USB 2.0 -ulkoinen kiintolevy.

4. Piirtopöytä
Kun piirtopöytää oppii käyttämään ni se helpottaa kuvien muokkaamista tosi paljon. Jos siis tulee kuvia paljon muokattua ni suosittelen piirtopöydän hankkimista. Piirtopöytien hinta vaihtelee aika paljon koon ja laadun mukaan, jote kannattaa lukea joltain forumeilta mitä mieltä laitteista yleensäkin ollaan.
Kuvassa Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small -piirtopöytä.5. Pyöröpolarisaatiosuodin ~70€
Tä on ollu mun ostoslistalla jo pidempään ja kesän loppuun mennessä olis tarkotus ostaa. Pyöröpolarisaatiosuodin saa kaikki värit näyttämää vähä syvemmiltä ja esimerkiks taivasta kuvatessa se tuo tosi hienot värit kuviin. Tällä suotimella esim. vedestä saa kans tosi hienoja kuvia ku heijastuksen määrää pystyy muuttamaan niin että pohjan saa katoomaa sieltä tai melkein kokonaan näkyviin. Tätä ostaessa kannattaa varmistaa että ostaa oikeen kokosen, koska objektiivien koko vaihtelee. Koko on merkattu objektiiviin Ø-merkillä (pallo joka on halkastu viivalla) ja sen jälkeen oleva luku on sen objektiivin halkaisija.

6. 50mm ~100€
Tätä suosittelen ehdottomasti kaikille vähänki valokuvauksesta innostuneille!! Oon aikasemmin jo esitelly tän objektiivin tässä (clikc) postauksessa.

7. Ray-Ban -aurinkolasit ~150€
Mä oon jo vähä pidemmän aikaa ite halunnu Ray-Banin pilottilasit. Ne vois ainaki olla huomattavasti kestävämmät ja UV-suojatummat ku kaikki ne halvat kopiot niistä. Jos osaa pitää tavaratta koossa ja tallessa, ni ku kerran ostaa vähän paremmat ni ei tarviis ostella niitä halpoja kokoajan uusia.
Kuvassa Aviator Large Metal II.

8. Festariliput
Esim. Weekend Festival, Summer Sound, Ruisrock, Aura Fest, Blockfest. Kannattaa kans katsastaa kaikki kaverit ja sukulaiset, että sattuisko joku asumaan jossai tapahtumapaikkojen lähellä.


9. Remgtonin Pearl Pro Curl -kiharrinrauta ~50€
Varsnki pitkät hiukset omistaville tä on tosi hyvä lahjatoive. Erityisesti tollasella paksulla kiharruspuikolla ku toi remingtonin rauta on saa aivan ihanat kiharat.

10. Soittotunteja
Jos kotoa löytyy vaikka piano tai kitara ni olishan se siistiä vähän osata tehä sen kanssa jotain. Kitaraan ainankaan ei mitenkää älyttömästi maksa uudet kielet ja jos jotain tunteja saa ni opettaja varmasti nättää miten ne kielet sinne kiinni saa. Ite oon käyny vajaa puol vuotta kitaratunneilla ja sen jälkeen omatoimisesti soitellu ja pystyn soittamaan tosi monen biisin kaikki soinnut. Kitara ja piano on molemmat sellasia soittimia jolla voi soittaa kaikkia biisejä joita tykkää kuunnella muutenki.

11. Geelikynnet/ripsenpidennykset ~50€
Jos elämäntyyliin tälläset sopii ja lahjaideoita ei meinaa päähän tulla ni miksikäs ei. Mulla oli viimekesänä ripsenpidennykset ja se helpotti mun elämää tosi paljon ku ei tarvinnu silmien meikkaamiseen (eli mulla ylipäätänsä meikkaamiseen) panostaa. Tosin kyllä ripsenpidennysten kanssa kannattaa miettiä että miten silmät kestää. Geelikynsiä mulla ei oo koskaan ollu mutta ne näyttää tosi hienoilta ja on ihanan sileet!

12. OnePiece >100€
Nyt ei oo ehkä iha OnePiece kelit mutta silti kannattaa harkita tällästäki lahjaideaa. Ite sain mun OnePiecen rippilahjaks kaks vuotta sitte ja oon rakastanu sitä iha ekasta päivästä asti. Varsinki talvisin ku on ulkona kylmä ja saa chillata koneella lämpimässä OnePiecessä. Nykyään on kans tosi paljon kaikkia ihania eri merkkisiä versioita tosta haalarista ja ne on monet ihan yhtä hyviä, joten kannattaa niitten varalta pitää kans silmät auki.


Toivottavasti tästä oli jollekkin edes apua, koska veikkaan että suurin osa teistä on samanlaisessa tilanteessa kun minä, eli tuskailee kun ei voi saada kaikkea.

Kaikki kuvat on otettu Googlesta.

Comments

 1. Anteeks ku kysyn, ei tarvii vastaa josset jaksa :D Mut siis oon hankkimassa jonkunnäköstä järkkäriä, mut en tajuu niistä mitää. Ei oo aikomusta tulla ammattivalokuvaajaks mut haluisin silti hyviä kuvia ja sellasen kameran et siihe kävis mahollisimman moni objektiivi. Nii ja canonin kamera siis. Haluisin myös sellasen jalustan ja kaukolaukasimen. Saaks kaukolaukasimen kaikkiin kameroihin? Osaatko suositella jotain kameraa? Mitä eroo on esim 650D ja 600D? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. En usko että onnistut ostamaan kameraa johon kaikki canonin vastaan tulevat objektiivit ei menis. Jos sis pysyt järkkäreissä :D En oo iha varma mutta musta tuntuu että kaukolaukasinta ei saa kaikkiin ainakaan canonin järkkäreihin, mut 600 ja 650 saa molempiin. 600 ja 650 oikeestaan ainut merkittävä ero on kosketusnäyttö jota 600 ei löydy. En oo vielä ite 650 kokeilemaan mutta näin oon lukenu :D jalustoja en osaa mitenkää erityisemmin suositella mutta lue foorumeilta mielipiteitä erilaisista ni uskoisin et löydät jonku hyvä :)

   Delete
  2. anteeks et tuun sanooo :D mut siis mul on canon eos 600D ja suosittelen sitä niiiin paljon ! oikeesti. hyvä perus kamera melkeempä kaikkiin tilanteisiin eikä oo järkkäriks kovin iso/painava, jolloin helppo kantaa mukana :) ja ainakin canonin kaukolaukasimen saa 600D ja 650D:hen. Ja 600D ja 650D, ni ei niissä oo muuten oikeen mitään eroo kun siinä 650D on kosketus näyttö jota en pidä kovin tärkeenä :)

   Delete
  3. haha juurikin niin! :DD en oo siis ainut joka on tätä mieltä ;)

   Delete
  4. Okei kiitti molemmille vastauksista! :D Pitää ehk sit perehtyy noihi 600D ja 650D

   Delete
 2. sellasta kyselisin, että miten oot saanu ton sun blogiarkiston tollee miten se tossa on? :D
  ja jos sinä/joku muu on siihen ohjeet tehnyt voitko linkata :) ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. oon tehny html taulukon johon oon laittanu noi linkit erikseen :)

   Delete
 3. mistä tollasia Pyöröpolarisaatiosuotimia oikein saa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. melkeimpä kaikista kamerakaupoista ja nettikaupoista :) se on tosi yleinen!

   Delete
  2. siis nettikaupoista joissa myydään kameratarvikkeita ylipäätänsä :D

   Delete

Post a Comment