Million times me #2

Päätin nyt sit tehä uudemman version tästä postauksesta. Tällä kertaa vähä eritavalla, ettei iha samallainen tulis. Käytin Photofiltre Studio X näissä esimerkeissä ja sen latauslinkki löytyy iha googlaamalla.

Iha ensin täytyy ottaa ne kuvat! Ja siihe suositeltavat tarvikkeet on jalusta ja kaukolaukasin. Ilmanki oon kyllä onnistunu, jote jos jaksaa tarpeeks kauan säätää ni kyllä onnistuu. Laitetaan se kamera jalustalle ja kohdistetaan oikeesee kohtaa. M-kuvaustila päälle ja sopivat arvot (laita p-kuvaustila ja paina puoliks pohjaan laukasinta ja kato mitkä arvot ja sen jälkee laitat ne samat arvot m-kuvaustilassa). Tarkenna kuva siihe kohtaa mihi haluut tarkennuksen ja laita objektiivista manuaalinen tarkennus päälle. Sen jälkee enää pitääki laittaa kaukolaukasin asetus päälle ja ollaan valmiita ottamaa kuvat.

Näistä kuvistä mä lähdin tekemää tota. Kaikista yksinkertasinta on, jos vaikka oot ite siinä kuvassa monta kertaa niin sijotut silleen ettei mikää sun hahmoista oo missää vaiheessa toistensa takana tai edessä. Ja kamerahan ei saa liikkua siinä kuvien välissä, joten siihe ei saa koskea. Valaistus kannattaa kans pyrkii pitämää samana, jotta se on sitte helpompi muokata. Kannattaa kans muistaa ottaa tarpeeks monta kuvaa, jotta joku varmasti onnistuu.
Kuvien ottamise jälkeen siirrytäänki koneelle.
 photo 1_zps3a59910b.jpg
Avaat sen kuvanmuokkausohjelman, joka tässä tapauksessa on photofiltre studio x. Lisäät ne kuvat, joita haluut käyttää, siihe työpöydälle.

 photo 2_zps560fd6e0.jpg
Valitset yhen niistä kuvista pohjakuvaks, jonka päälle alat sitte niitä muita kuvia lisäämään. Sen jälkeen kopioit jonku toisen valitsemas kuvan.

 photo 3_zps2b39ae5a.jpg
Liität sen sen kuvan päälle, jonka valitsit pohjakuvaks.

 photo 4_zps49699b18.jpg
Siinä vaiheessa se alkuperäne kuva katoo kokonaa. Otat lasson käyttöön ja sen kanssa ympyröit suurpiirteisesti ittes siitä kuvasta. Valitun alueen sisällä painat hiiren oikeeta painiketta ja etsit sieltä sellasen kohdan kun invert selection. Se muuttaa sen valinnan niin, että valittuna on kaikki muu paitsi se mikä oli äsken valittuna. Sitte painat delete näppäintä näppäimistöstä ja kaiken muun siitä päälimmäisestä kuvasta pitäis kadota, ku se kohta joka oli sillä lassolla alunperi ympäröity. Huomioi, että kuvan vasemmalta puolelta pitää olla valittuna oikee layeri eli taso, joka tällä kertaa on nyt layer 1 nimellä. Photofitlre studio x mahdollistaa tasojen käytön toisin ku pelkkä photofiltre. Jos sulla on photofiltre studio x, etkä osaa noita layereitä kayttää ni kannattaa opetella, koska ne tuo iha uusia ulottuvuuksia kuvanmuokkaukseen.

 photo 5_zpsb4323bba.jpg
Se raja jää siinä vaiheessa todennäkösesti tosi näkyväks ja rumaks. Asian saa kuitenkin korjattua valitsemalla taas sillä lassolla tarkemmin ne reunat ja poistamalla sen ylimääräsen osan siitä ylemmästä kuvasta.

 photo 6_zps2aeef7f0.jpg
Toi taso-juttu voi olla helpompi ymmärtää tästä. Ku menee sinne reunaan missä ne layerit näkyy ja painaaa siitä missä lukee background oikeella näppäimellä ja painaa siitä tulevasta valikosta visible, se tausta katoo näkyvistä ja näkyvii jää vaan se ylempi kuva/taso/layer. Kaikki muu siitä pitäis olla tollasta harmaata ruudukkoa, ku se kohta, jonka haluut siihe alimmaiseen kuvaan (siihe jonka just laitoit näkymättömäks) lisätä. Tälleen niitten ylimäärästen osien poistamine voi olla helpompi hahmottaa. Ku on saanu sen tehtyä sen taustan saa näkyviin samalla tavalla ku sen sai poiski näkyvistä.

Siihe kuvaan voi lisätä just niin monta eri juttua ku huvittaa, mut mä tein ton nyt kolmesta kuvasta.
Ja lopputulos kontrastin ja valotuksen muokkauksen jälkeen oli tän näkönen:
 photo 8693_zpsef2e46a1.jpg

Näkisin mielelläni teiä tekemiä versioita tätä tekniikka käyttämällä tehdyistä kuvista, jote jos sellane jossai vaiheessa eksyy teiän blogiin, ni linkkiä siitä postauksesta tulemaan! :)

Comments

 1. tää ohje oli vähän hankalampi ku se aikaisempi, mut kiitos tästä ja kivoja kuvia :] miten oot ite oppinu tän tyylin ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. iha vaa tolla photofiltrellä sillo joskus leikkimällä :DD

   Delete
 2. eiks tän pysty tekemään picasallaki ihan vaan sillain että laittaa monta kuvaa päällekkäin ? :o ihana kun jaksat tehä aina näitä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. en oo picasaa ikinä käyttäny, mutta voi hyvi olla mahdollista että onnistuu silläki :)

   Delete
 3. tosi kiva postaus!! Oon ite miettiny tosi paljon et miten tälläsiä tehdään, pitää kokeilla joku päivä.. Muutenkin sun blogis on tosi kiva ja oon saanut täältä paljon apua :)

  ReplyDelete
 4. hei tää oli tosi kiva postaus, oon aina miettiny et miten tämmösii tehdää ja nyt sain vihdoin siihen vastauksen, kiitti täst!! :)

  ReplyDelete
 5. Sulle on haaste! http://beforefight.blogspot.fi/2013/01/11-kysymysta-11-vastausta-ja-11-randomia.html

  ReplyDelete
 6. Täs sun blogis on kyl asennetta! Kiva kun kirjoitat tälläsistä jutuista, mistä on monelle apua.

  Eniweis, en jaksa selata aikaisempia postauksia niin pitkälle, mutta ootko raottanu tota sun bannerin tekemisen tai sit noiden Blogger, Bloglov jne widgettien salaisuutta? Varsinkin toi banneri on ihan _vitun_khuul_ suomeks sanottuna! Kesälän ja sunkin täs blogis myös toi piiloon menevä navigointipalkki, miten miten miten?

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos :) en oo missää vaiheessa niistä jaksanu postausta tehä, mutta pitäis varmaa tehä koska niistä niin paljon kysellään :D

   Delete

Post a Comment