Valomaalaus

Tähä postaukseen tuli kommentteja, että voisin tehä postauksen miten valomaalaus onnistuu.

Kuva ottamista helpottaa (onnistuu ilmankin) jalusta ja kaukolaukasin. Niitten lisäks tarvitaan joku valolähde (esim. kännykkä), jonka kans sitte tehää toi valo tohon kuvaan.
Kannattaa hakee joku mahdollisimman pimee paikka, jotta kuvaa ei tuu mitää ylimäärästä.
Valomaalausta tehdessä kannattaa käyttää kameran M-kuvatilaa, jossa voi ite asettaa aukon ja valotusajan.
Aukkon arvo mulla näissä kuvissa oli aika iso, koska toi kuvauspaikka ei ollu kauheen pimee. Auko arvolla ei sinäänsä muute oo välii, mut jos on pieni arvo ni täytyy muistaa kattoo hyvin tarkennus. Aukon arvolla saa siis vähä säädeltyä sitä ympäristön pimeyttä. Kannattaa kokeilla erialisia.
Täältä löytyy ohjeet mite saat muutettua aukon arvoa ja valotusaikaa.
Photobucket
Laitoin siis kameran jalustalle ja laitoin kaukolaukaus asetuksen päälle. Menin ite tonne kuvaa ja painoin kaukolaukasimesta ja yksinkertasesti vaan piirsin ilmaan kännykän valolla tollasen kuvion. Valotusaika oli 1.6 s ja niiku voidaa huomata: se oli liian lyhyt. En ehtiny piirtämään tota sydäntä loppuun.

Photobucket
Tällä kertaa valotusaika oli 10 s eli aika paljon pidempi ja onnistuinki hyvi piirtämää monta kertaa ton sydämmen. Valotusaikaa kannattaa hakea aina vähä sen mukaa mitä aikoo piirtää. Täytyy muistaa ottaa huomioon että se piirrettävä kuvio tulee siihe kuvaa kameran näkökulmast eikä piirtäjän, jote se täytyy tehä peilikuvana.

Photobucket
Tässä kuvassa oon käyttäny salamaa ja pitää valotusaikaa yhessä. (Reunat on sumennettu jälkeepäin) Se salama siis välähtää siinä alussa ja sen jälkeen voi siihe kuvaa taas samaltavalla piirtää mitä haluu ku noissa aikasemmissaki. Täs tulee vaa vähä erilainen kuva ku se taustaki näkyy. Ainaki tolla mun uudella salamalla saa asetettuu sen salaman välähdyksen loppuunki, jote sellanenki voi olla joillekki mahdollista.

Valotusaikana pidempää aikaa kannattaa käyttää esim ilotulituksii kuvates ja otin tähä nyt pari esimerkkii We♥It:istä. Kuvai klikkaamalla pääsee sille silvul mist otin ne.
PhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucket
Näitten lisäks tälläsiä kuvia saa aikaseks käyttämällä salamaa ja pitkää valotusaikaa, niiku tos vikas mun kuvassa. En löytäny parempaa kuvaa, jote laitoin tän nyt sit näin erikseen tänne loppuun.


Onks jotain loistavia ideoita mitä seuraavaks koitan teille parhaani mukaan selittää? Tälläste postauste tekemine on meinaa itseasias tosi kivaa!

Comments

 1. tä oli tosi kiva postaus!!:) ja sul on muutenki ihana blogi:)

  ReplyDelete
 2. toimiiks toi vaa järkkäreil ? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. riippuu millane kamera sul on? toi toimii kaikissa kameroissa joissa on noi luovat kuvatilat ja sit usein ku laittaa ilman salamaa -kuvatilan päälle ni valotusaika kasvaa aika reilusti ja se voi onnistuu, mut sillon valotusaikaa ei voi ite hallita :)

   Delete
 3. tästä oli tosi paljon apuu, kiitos!! (:

  ReplyDelete
 4. oi vitsi rakastan näitä sun neuvomis-postauksia:) näitä lisää! jos sulla on fisheye nii ois kiva lukee postausta siitä!

  ReplyDelete
 5. Toi on muuten tosi hieno mis on käytetty salamaa kans! Pitää ehkä tesmailla tätä itekki :D

  ReplyDelete
 6. mul ei ainakaan toiminu tämä 15-55mm :/ en tiiä teinkö sit jotain väärin :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. kyllä pitäis toimia iha kaikilla objektiiveilla, jote kokeile uudestaa ja ehkä onnistut tällä kerralla :D

   Delete
  2. nyt mä sain sen toimiin! :D ekalla kerral oli liian lyhyt vaan toi valotusaika.. mutta kiitti tosi paljon tästä postauksesta! :)

   Delete
 7. kiitti tosi paljon, tää on ihan hauska juttu jos haluu vähä leikkiä noilla kameran toiminnoilla ! :)

  ReplyDelete

Post a Comment