BOKEH

Joskus tosi kaun aikaa sitte jostain blogista luin tälläsestä ja päätin nyt vihdoin kokeilla sitä itekki. Mulla meni varmaa puol tuntii ku koitin ettiä tälle jotain nimeä, mut senki sain lopulta selville: bokeh. Ku ottaa kuvaa ni epätarkkana olevat sumeet alueet menee sellasiks palloiks ja niistä palloista voi saada erimuotoset laittamalla toho kamera linssi eteen tollasen esim. paperin palasen, joho on tehty jonku muotone reikä.
Photobucket
Se kuvio ei saa olla liian iso tai pieni, koska muuten se ei toimi. Tossa näkyy nyt esimerkkii minkä kokoseks mä sen laitoin. Toi sydän on aika perus mut voiha niitä muitanki kuvioi kokeilla.
Photobucket
Kuvaa otettaessa se paperin pala laitetaan toho linssi etee nii et siit edellee näkee läpi.
Photobucket
Kaikist parhaite toi näkyy pimees ku ottaa joistai valoist kuvii, jote otin tälläset hyvät esimerkit samalla ku kävin tänää kaupungissa hakemassa vikat kirjat. Jos se kuva on tarkka siihe ei tuu noita palloja mut jos ottaa tarkennuksen pois ja vaik tarkentaa tosi lähelle manuaalisesti ni ne muuttuu tollaseks. Aukon arvon pitää kans olla mahdollisimma pieni. Täältä löytyy enemmä ohjeita.
Photobucket
Sit ku laitetaa se lappu siihe linssi etee ni voilà ne pallot muuttuuki sydämmiks. Mä käytin 50mm objektiivii ja epäilen et tä ei välttämät toimi siinä normi 18-55mm objektiivissa, koska siinä aukkoa ei saa nii pieneks arvoks. En jaksa kokeilla, jote voin olla väärässäki.

Toivottavast ymmärsitte ees jotai, mut kysyy saa aina lisää jos joku juttu jäi mietityttämää :) (tai jos oon kirjottanu jotenki tosi vääri)

Comments

 1. vähän tulee kivoja kuvia tollee :-)

  ReplyDelete
 2. uuuu vähä siistiä :D !!! tää oli kiva postaus ku raaskit käyttää aikaa ja auttaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. jeeeep (: nut siin on vaa hintan vähä se et tulee harvemmi postattuu :s

   Delete
 3. must on tosi kiva et ohjeistat & autat muita ottaa/muokkaa tälläsii erikoisii, kivoi kuvii c:

  ReplyDelete
 4. siiistiii ! tykkään näist postauksist iha sikana:D

  ReplyDelete
 5. kiitos tästä, oot upee ! ::)

  ReplyDelete
 6. Mitä objektiiveja sun muita lisäosia sulla on???:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. mul on sen normaalin 15-55mm lisäks objektiiveja 55mm, fisheye ja 75-300mm ja sit Canon speedlite 430EX II -salama :)

   Delete
 7. ei toiminu 18-55mm :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. no voi :(( kauhee moni ei saakkaa sit varmaa tätä tehtyy :o

   Delete
 8. Aivan ihana blogi, sait juuri uuden lukian :)
  http://therecklessandthebravee.blogspot.fi/

  ReplyDelete

Post a Comment