Haalareiden taika

Näin, kun alkaa pikkuhiljaa fuksivuosi uhkaavasti loppua, on varmaan hyvä aika esitellä ne ihmeelliset haalarit, joita syksyllä niin hartaasti odotettiin. Tässä vaiheessa näiden esitteleminen on myös siinä suhteessa hyvä idea, että on jo ehtinyt kertyä pari haalarimerkkiä, mutta ei niin paljon että haalarit näyttäis vaan pelkältä merkkimereltä.

Lyhyt oppimäärä haalareiden käyttöön täytyy tottakai aloittaa niistä parista säännöstä, jotka ainakin mulle opetettiin haalarien saannin "ehtona":
1. Haalareita ei pestä.
2. Haalareita ei pidetä ylös asti kiinni.
Joillekin näihin sääntöihin liittyy myös, että merkkejä aletaan kiinnittää alhaalta ylöspäin ja sopimaton sääntö on, että mainoksien päälle merkkien kiinnittämistä vähän vältetään niin pitkään kun voi. Ja tottakai kaikille on kehittynyt vähän erilaisia sääntöjä, mutta tässä ainakin mun tiedossa olevat.

Haalareiden käyttö on musta edelleen ihan huippua. Ne on niin helppo heittää vaan päälle ja välttää asukriisi just ennen lähtöä. Lisäks haalareiden kanssa on tosi rento olla, jos vertaa esimerkiksi farkkuihin tai hameisiin. Jos mä olisin päättämässä, olis meillä paljon enemmän haalaribileitä ja mahdollisuuksia päästä ulkoiluttamaan noita meidän punaisia. Haalareiden värihän määräytyy yleensä ainejärjestön mukaan. Meilla Vaasan yliopistossa kaikilla ainejärjestöillä on punaset, mutta ero löytyy mainoksista ja selässä olevasta merkistä. Ja tottakai eri kouluilla on sitten eri värisiä. HOX! Haalareiden väreistä löytyy netistä helposti tietoa, joten inspiratiota pääsykokeisiin lukemiseen voi hakea vaikka omien tulevien haalareiden väriä googlaamalla.

Yksi tärkeä osa haalareiden käyttöä on merkkien ompeleminen. Se on aluksi ihan hauskaa ja sitten jos pääsee oikeen kunnolla vauhtiin. Jossain vaiheessa se kuitenkin alkaa vähän pänniä. Uskoisin, että en ole todellakaan ainut, joka aina viimetinkaan on ompelemassa kaikkia niitä ompelemattomia merkkejä. Laiskimmat tapaukset liimaa, mutta liimaamalla merkit lähtee helposti irti ja haalarit alkaa painaa, joten mä oon ainakin tähän mennessä jaksanut ommella kaikki. Tälläkin hetkellä mulla on tossa näytön vieressä kahdeksan merkkiä ompelematta. Seuraavan kerran haalareita pääsen käyttämään todennäköisesti vasta ens kuun alussa, joten siihen asti ne todennäkösesti tulee siinä myös pysymään.

Sitten esittelen pari merkkiä, jotka mun haalareista löytyy.

↥ Pienet siniset on kylterimerkkejä eli kaikkien kauppatieteiden opiskelijoiden merkkejä. Tekstit merkkien ympärillä vaihtelee, mutta tossa nyt näkyy kolme esimerkkiä. Vihreä Warranttimerkki eli Vaasan yliopiston kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestön haalarimerkki.

↥ Siinä näkyy mun ylpeys. Musta noi sopii nii hienosti vierekkäin. Sininen merkki on Turusta pikkulaskiaisesta ja punamusta Karjala Takaisin -sitseiltä.

↥ Sieltä löytyy mun Wykyzine (Warrantin eli meiän ainejärjestön lehden merkki), Turun Marilynistä ansaittu koru, mun ensimmäisiltä sitseiltä eli NESU:n harkkasitseiltä saatu haalarimerkki ja meidän kastajaisilta eli Kylteriäisistä saatu vihreä haalarimerkki.

Comments

  1. Meidän ainejärjestössä taas on sanottu että merkit pitäis ommella, että liimaaminen on "synti" : D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teillä on siis viety se juttu vähän pidemmälle :D meillä onneks sitä voi vielä ihan luvan kanssa käyttää hätävarana XD

      Delete

Post a Comment