Kylteripäivät 2016

Taas olis kauheesti kaikkea tapahtunut, mutta tällä kertaa omistan tän postauksen torstaille ja perjantaille. Sillon oltiin Ellan kanssa Kylteripäivillä eli Kypällä. Kylteri tarkoittaa kauppatieteiden opiskelijaa, joten Kypä on kauppatieteiden opiskelijoille suunnattu tapahtuma. Mulla oli kamera mukana, mutta en sitä loppujen lopuksi ollenkaan käyttänyt, joten tällä kertaa ei kamerakuvia valitettavasti. Koitin kuitenkin ettiä jotain kuvia, joista vähän näkis menoa.

Tapahtuma alko kello 10 Tennispalatsissa, mutta sitä ennen käytiin Ellan kanssa ostamassa mulle uudet housut rikkinäisten tilalle ja viemässä kamat Hotel Presidenttiin, jossa meiän yöpyminen oli. Tennispalatsissa saatiin ihan ensimmäisenä KYPÄ-passit ja pientä aamupalaa. Siinä, kun oltiin vähän aikaa sosialisoitu koitettu bongailla tuttuja päästiin sisään saliin, jossa seminaari pidettiin. Sali oli tosiaan elokuvateatterin sali, joten istumamukavuudessa ei ainakaan ollut valittamista.

Tilaisuuden avauksen jälkeen lähdettiin liikkeelle yhteiskuntaan ja yritysmaailmaan liityvillä aiheilla. Puhumassa oli Ylen yhteiskuntatoimituksen päälikkö Riikka Venäläinen, Nordean tutkimusjohtaja ja pääekonomisti Aki Kangasharju ja PwC:n Sustainable Business Services Leader Sirpa Juutinen.


Kello 14 tarjoiltiin lounas siinä salin vieressä. Siinä vaiheessa olikin tullut jo vähän nälkä joten ruoka kyllä maistu. Lounaan aikana oli taas mahdollisuus moikkailla tuttuja ja ihmetellä kuinka monta pikkutakkia voi mahtua yhteen tilaan. Niitä nimittäin kyllä riitti.

Lounaan jälkeen ohljema jatku yksilö aiheisilla puhujilla. Tässä välissä oli musta ehkä vähän mielenkiintosempia puhujia, kun ensimäisessä. Mieleen jäi erityisesti Pekka Pärnänen, joka hyvin persoonallisesti kertoi Piilaaksosta ja oli yrittäjäksi ryhtymisen kannalla, sekä Kyrö Distillery Companyn tarina Miika Lipiäisen kertomana. Kyrö Distillery Company on siitä myös kiinnostava yritys, että se sijaitsee tässä aika lähellä Vaasaa ja meillä on heidän mainos haalareissa. Oli mielenkiintosta kuulla tarina yrityksen takana.

A photo posted by @warranttiry on

Kello 17 meillä oli tauko ennen viimeistä puhujaa. Tauon aikan kerättiin kaikki saavutettavissa olevat Warrantin jäsenet yhteiskuvaan. Meitä oli siellä kaikista ainejärjestöistä eniten. Noin joka viides kylteri siellä oli Warranttilainen. Go Warrantti! 5 pistettä sille, joka löytää mut kuvasta ;)


Tauon lopussa lähin Stockalle hakemaan Hetalta kenkiä illaksi, joten missasin viimesen ohjelman alun. Viimenen puhuja oli puhumassa meille aiheesta tulevaisuus. Thimon de Jong kyllä tiesi selkeesti mistä puhu ja sai yleisön ihan mahtavasti osallistettua. Seminaari päätty kuohuviini tarjoilulla, jonka jälkeen lähettiin tutustumaan millanen hotellihuone meitä Presidentissä odotti.

A photo posted by Ida-Maija Kanerva (@idamaijaaa) on

Illalla ohjelmassa oli ensin illallinen Presidentin ravintolassa, josta iltaa jatkettiin vielä Pressa yökerhossa myöskin saman rakennuksen sisällä.

Seuraavana päivänä oli luvassa Beach Partyt Salmisaaren liikuntakeskuksessa, jossa meitä odotti hiekka ja 25 asteen lämpötila. Meillä oli bussikuljetus ovelta ovelle ja bussia presidentin aulassa odotellessa oli aika hauskan näköstä, kun porukka meni siellä sääret paljaana ja talvitakki päällä. Oli vähän outo tunne yhtäkkiä löytää itsensä tollasesta lämmöstä ja tuli kyllä vähän kesää ikävä. Siellä me rämmittiin hiekassa ja nautittiin lämmöstä, hyvästä musiikista ja seurasta.

Taphatuman jälkeen sitten vaan rautatieasemalle ja ensimmäisellä junalla takaisin Vaasaan. Väsymys oli aika ylitsepääsemätön siinä vaiheessa, mutta olipahan ainakin kaksi ihan mahtavaa päivää tullut vietettyä.

Comments