Daim-juustokakku


Meille tuli eilen vissiinkin jonain tilaajalahjana kirja joka sisältää 60 erilaista juustokakkua. En mä sitä kauheen kauan ehtiny selailla, kun bongasin Daim-juustokakun, jota halusin ehdottomasti kokeilla. Tänään aamulla päätin sitte toteuttaa tän suunnitelman ja jakaa mun kokkailut myös teiän kanssa. Vaikka tää mun toteuttama ei mennytkään ihan putkeen...

MUROPOHJA
250 g Bastogne-keksejä
125 g voita sulatettuna

TÄYTE
400 g tuorejuustoa
250 g ricottajuustoa
225 g ranskankermaa
400 g makeutettua maitotiivistettä
1 sitruunan kuori raastettuna
4 kananmunaa
180 g rouhittuja Daim-patukoita
ps. Tässä vaiheessa fiksuimmat saattaa tajuta, että mikä sitte meni pieleen.

Tän leipominen alotetaan niinkun yleensä kaikki eli laittamalla uuni päälle ja tällä kertaa 170 asteeseen. Sen jälkeen otetaan Bastogne-keksit ja puretaan tunteita niihin niin, että saadaan ne pieniksi muruiksi. Ite toteutin tän muusinuijan ja kulhon kanssa, mutta joltain saattaa löytyä myös hieno monitoimikone, joka pystyy samaan.

Tarvittava määrä voita sulatetaan.

Sulatettu voi ja keksin murut yhdistetään. Tä on ehkä se paras osa koko kakusta nimittäin pohja, joten suosittelen tässä kohtaa maistamaan, että onhan se nyt varmasti hyvää.

Irtopohjavuoka voidellaan ja mielelään myös leivinpaperi pohjalle. Keksi-voi-taikina kaadetaan vuoan päälle ja painellaan lusikalla tiiviiksi pohjaksi.

Sitten siirrytän siihen pääliosaan. Daimit täytyy murustaa ja siihen totesin kaikista toimivimmaks keinoksi veitsen.

Sitruunan kuori täytyy raastaa.

Daim muruista 2/3 erilleen.

Kaikki täytteeseen kuuluvat aineet sekotetaan keskenään ohjeen mukaisessa järjestyksessä, mutta näin alkuun laitetaan Daimeista vain 2/3. Taikina sekoitetaan tasaiseksi ja laitetetaan irtopohjavuualle murupohjan päälle. Ja sitten eikun uuniin. Loput 1/3 Daimeista ripotellaan kakun päälle kun kakku on ollut noin 10min uunissa, jotta jäävät kakun pintaan.

Kakku uuniin vielä 40-50 minuutiksi niin, että keskiosa tutisee vielä hieman. Kun saat kakun pois uunista, anna ensin jäähtyä kokonaan ja laita sitten jääkääpiin vähintään 3 tunniksi. Ja sitten se on valmis tarjoiltavaksi.

Comments

  1. Hei! tuosta sun muokkaamasta http://saratakesphotos.blogspot.fi/ blogista. Miten saa ton päivämäärän otsikon alle ja mikä toi fontti on otsikossa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se päivämäärän saaminen otsikon alle ei oo ihan helpoten selitettävissä, joten en ala sitä selittää ja fontin nimi on Raleway. Google fonteista löytyy :)

      Delete
  2. Osaatko sanoa miten sais hyvän kuvan sadepisaroista ikkunassa? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parhaiten onnistuu kokeilemalla, muttajos jotain täytyy sanoa niin pieni aukon arvo ja manuaalinen tarkennus :)

      Delete
  3. Häh mikä tossa meni pieleen mä en tajunnu? :D eks sä laittanu kananmunii vai? :D kuulun siis näihin vähän tyhmimpiin ihmisii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laitoin ranskankerman sijasta epähuomiossa smetanaa :Dd

      Delete
  4. siis mikä tossa niiku meni pielee :D?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ranskankerman tilalla laitoin smetanaa :Dd hyvää tuli kyllä silti :)

      Delete

Post a Comment