Pitkä valotusaika ja vesi

Vettä kuvatessa saa helposti kuvasta monin kerroin upeamman käyttämällä pitää valotusaikaa. Varsinkin kovemmassa liikkessä olevasta vedestä tulee pehmeän näköinen pitkän valotusajan ansiosta. Tarvitaan jalusta (tai joku missä kamera pysyy paikoillaan) ja vähän kärsivällisyyttä.


Valotusaika: 1/100s Aukonarvo: f/2.8 ISO-arvo: 100
Tässä ensimmäisessä kuvassa on käytetty suht lyhyttä valotusaikaa. Kuvasta näkee vielä selvästi aaltojen pysäytetyn liikkeen. Aukon arvoon ei kannata tässä kiinnittää huomiota, sillä se on laitettu pieneksi vain, jotta valotusaika saadaan isoksi esimerkkejä varten.


Valotusaika: 1/4s Aukonarvo: f/14 ISO-arvo: 100
Tässä kuvassa aallot ovat jo hieman sumeampia ja pidempi valotusaika alkaa jo tehdä aalloista sumeita.


Valotusaika: 0.6s Aukonarvo: f/22 ISO-arvo: 100
Tässä kuvassa on kaikista kolmesta kuvasta pisin valotusaika ja muihin verrattuna allokko on kaikkein pehmeimmän näköinen. Isontamalla aukon arvoa saa kompensoitua pidentynyttä valotusaikaa, joka tekisi ilman isoa aukonarvoa kuvasta turhan kirkkaan.

Pitkällä valotusajalla kuvia ottaessa kannattaa valita hieman pimeämpi aika vuorokaudesta, koska muuten kuvasta on vaikea saada sopivan valottunut. Itsekkin olisin voinut käydä vähän pimeämmällä ottamassa kuvat, jotta olisin saanut viimeisen valotusajan vielä pidemmäksi ja kuvan vielä pehmeämmäksi, mutta näillä mennään tällä kertaa.

Kuvia ottaessa kameran tulee siis olla paikoillaan, jotta kuvan paikallaan olevat yksityiskohdat eivät näytä sumuisilta. Suosittelen myös joko kaukolaukaisimen tai itselaukaisimen käyttöä, jotta kamera ei heilahda kuvauspainiketta painettaessa.


Valotusaika: 10s Aukonarvo: f/4.5 ISO-arvo: 100
Pitkällä valotusajalla saa muustakin kun vedestä tosi siistejä kuvia. Tässä on käytetty pitkää valotusaikaa ja käsketty sisko keinumaan. Tän kuvan muokkauksessa oon käyttäny ns. 3D tekniikkaa saadakseni vähän (multa niin yllättävän) pelottavan meiningin tähän kuvaan. Siihen ainakin jonkun näköset ohjeet löytyy täältä (click).

Comments

 1. viimenen kuva näyttää keinumassa olevalta ninjalta :D upeeta!

  ReplyDelete
 2. Viiminen kuva on ihan sika makee mutta mä taas tykkään kauheesti enemmän tosta ekasta vesikuvasta kun vikasta. Jotenkin noi tarkat aaltojen rajat iskee muhun enemmän kun toi sumusuus.. Mutta tottakai tietyssä tilanteessa pitkällä valotusajalla otetut kuvat on paljon siistimpiä:)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos! :) nii nä on tälläsiä mielipidekysymyksiä ;)

   Delete
 3. Ootko tietoinen siitä että blogin banneri ja nimi on eri mobiiliversiossa kuin internet versiossa?:o

  ReplyDelete
  Replies
  1. en oo :o en kyllä myöskää ymmärrä että mistä sellanen voi johtua O_o mitä siinä sitte lukeee?

   Delete
  2. No tässä mobiiliversiossa toi on tollanen mustavalkoinen kolmio jossa on kuvia ja lukee että sexteen and alive.. :o

   Delete
  3. se on mun vanha O__o mikä kännykkä sul on? :o

   Delete
  4. mitä ihmettä, mullaki on tollee!! -laura

   Delete
  5. outooo!! en keksi yhtää mist sellanen vois johtua :o

   Delete
  6. Mulla ei tuu, vanhemmis kännyköis se voi näyttää sitä viel ennen ku "päivittyy" :)

   Delete
  7. Nyt mulla katos internet-versio kokonaan.. Ja ihan iPhone 4s että ei luulis johtuvan puhelimesta:-D t.ensimmäinen ano

   Delete
  8. se johtu varmaa siit ku tuli se indiedays jutskaa, ja mullaki on iphone 4s että en itekkää uskois sen puhelimesta johtuvan:D t: toinen ano

   Delete
 4. Heei aattelin tulla kysymään siulta, et tiiätkö millä hakusanoilla löytyis ohjeet sellasee gadgettii, jossa on esim. 4 pikkukuvaa ja kun niistä painaa ni jokaine vie eripaikkaan.. esim wehearttiin tai bloglovinii.. :) ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se toimii niin, että tehdään kuvista linkit :) ei siihen tarvii mitään sen kummempia juttuja! mutta esimerkiks voit koittaa html image link

   Delete
 5. Moi mua kiinnostas tietää et mistä löytäsin sen koodin millä oot saanu nää kuvat ei-klikkaantumaan oikeella napilla mut muualla pystyy klikkaan kuitenki aina? Ku oon koittanu varmaa 10 erilaista netistä löydettyy koodii eikä mikään toimi mun selaimella. Mulla on Mozilla. Se tekee aina sitä et tulee sellanen ruutu ku on pari kertaa klikannu ja sit siinä voi valita et ei voi tehä jotain uusia ikkunoita ja sit niitä kuvia pystyy taas tyhmästi klikkaan ja haluisin että toimis niiku sun koodi ku se toimii mullaki hyvin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En muista yhtään :s mutta ootko kokeillu googleen jotain vaikka disable right click image javascript Luulis jollain ton tapasella löytyvän. Laita se koodi uuteen html/javascript gadgettiin äläkä sinne koko html koodiin niin saat sen selkeemmin laitettua :)

   Delete
 6. hei miten oot saannu kuvat ja tekstit samaan linjaan ? :D vaikka laitanki kuvat ja tekstit samalle linjalle kun postausta teen, mutta sitten ne kuitenkin menee eri kohtiin :c

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se riippuu siitä, minkä levynen on postaus. Koita vaihtaa sivupalkin kokoa niin että meenee samaan kohtaan tai koko blogin leveyttä muuttamalla jos et haluu sivupalkin kokoa muuttaa :)

   Delete
 7. Tetkö kaikki muutokset tekemiisi ulkoasuihin vain Html-koodia säätämällä vai ootko tekemisissä css:n kanssa?

  ReplyDelete

Post a Comment