home made studio

Tässä (click) postauksessa otettujen kuvien ottamisesta ajattelin nyt teille vähä kertoa. Käytin mustaa vilttiä, villasukkia, jalustaa, kaukolaukasinta ja salamaa.



Niiku tossa vikassa kuvassa jotenki näkyy, mun vaatekaapin yläosaan jää tollanen pieni kolo, jossa sain villasukkien avustuksella ton viltin pysymään ilmaa mitää suurempaa operaatiota. Salama oli kamerassa kiinni ja suunnattu ylöspäin, koska mun valkosesta katosta se valo heijastuu hyvin eikä tuu mitää outoa väriä. Käytin 50mm objektiivia kamerassa. Huoneesta valot pois ja kameraan kaukolaukasin asetus päälle ja eiku kuvaamaan...
Ku kuvat on otettu ni kuvat koneelle ja kuvanmuokkausohjelmaa paras/parhaat. Esim. Photofiltrellä onnistuu.


Siinä muokkaamaton versio ja hiiri kuvan päälle ni näkyy muokattu versio. Ei tosin kyllä vielä niitä himmeitä juttuja siellä takana. Tota ei oo oikeestaan muokattu muuta ku kontrastia vähäsen ja toi kulma tuolta mustaks.
Sen jälkee täytyis sitte saada lisättyä ne "varjot" sinne.


Mä sain ne "varjot" sinne niin että liitin sen kuvan päälle kaks kertaa sen saman kuvan, siirsin ne sivuille ja laitoin vähän läpinäkyväks niin että aluks toi keskimmäinenki näyttää sellasta (ylemmässä kuvassa) että näkyis läpi. Sen jälkeen otin sen kuvan joka saatiin aikaan ton edellisen kuvan kohalla (ennen noita "varjojen" muokkausta). Siitä kuvasta muokkasin erikseen noi mustat reunat pois ja liitin sen siihen kuvaan jossa ne "varjot" on oikeelle paikalleen nii että se keskimmäinen kuva tulee sieltä paremmin näkuviin

Ja siinä se sitte oliki. Tossa ylemmässä kuvassa taas se lopulline kuva ku laittaa hiiren siihe päälle. Tällä kertaa en tehny kauhee perusteellista ohjetta, mutta kysymyksii voi aina laittaa jos ei meinaa millään ymmärtää jotain. Ja niinku aina, toivottavasti tästä oli ees jollekki apua!

Comments

  1. Voisitko näyttää jonkun muokkauksen vaihe vaiheelta? :) tai vaikka videona? :)

    ReplyDelete
  2. superhienoja kuvia! mistä toi sun kaukolaukasin on?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitos! ja jos en iha väärin muista ni scandinavian photosta :)

      Delete

Post a Comment