rakettien kuvausohje

Tajusin et unohdin tosta edellisestä postauksesta jonku tosi tärkeen! Nimittäi ilotulitusten kuvaamise! Jote päätin nyt sit tehä tälläsen pienen lisäyksen toho jos vaik joku ehtis tän vielä lukea enne iltaa.
Ja taas kerran noitte säätöje muuttamiseen löytyy ohjeita tästä postauksesta.
Photobucket
f/9 0,8 sekuntia ISO-100
Ilotulituksia kuvatessa kannattaa käyttää vähä pidempää valotusaikaa ku yleensä, jotta ne siitä valosta tulee jotai muutaki ku pisteitä. Eli tollasta jotain vähintään 0,8 tai isompaa suosittelen valotusajaksi. Isoarvo 100 ja aukon arvo 7 tai isompi on varmaa hyvä. Ku niitä kuvia alkaa ottaa ni kannattaa ekan raketin kohalla vaa tarkentaa siihe ja sit seuraavasta vasta ottaa kuva koska muute se tarkentamisen takia ei ehi ottamaa kuvaa ajoissa. Jos kuvat näyttää liia valosilta ni aukon arvoa vaan isommaks. Mitä pidempi on valotusaika sitä valosammaks se kuva tulee ja sen takia valotusaikaa pidentäessä joutuu todnenäkösesti kans aukon arvoo suurentamaan. Pitkä valotusaja takia onnistuu aina paremmi jalustalla mut esim esimerkki kuva on otettu ilman, että ilmanki pärjää hyvin.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA TEILLE KAIKILLE IHANILLE JOITA ON BLOGGERIN KAUTTA JO MELKEI 400 ;))!!! Toivottavast rakettikuvat nyt onnistuu :)

Comments

 1. näistä sun kuvausohjeista on ollu ainaki mulle paljo hyötyy!(:

  ReplyDelete
 2. ootko sä jotenkin opiskellu jtn html koodausta ku niin hienon ulkoasun oot tehny vai ootko vaan googlaillu ohjeita? Siinä tapauksessa millä hakusanoilla löytyy näin hyvii ohjeita, koska ite aina etin eikä millään löydy mitään..

  ReplyDelete
  Replies
  1. en oo opiskellu missää :) pikkuhiljaa vaa ain oppinu lisää iha vaa tekemällä :D ja ohjeita löytää yleensä ku englanniks kirjottaa ja html perää ni pitäis löytyy :)

   Delete
 3. Mul on canon eos 1100D. Osaaks sanoo mitä "ohjelmaa" mun tulis käyttää täsä : m, av, tv vai p :) kiitos jos vastaat :)

  ReplyDelete
 4. + jos käytän Av nii mist säädän ton F/9 xd

  ReplyDelete
 5. aw kiitti sun takii jopa neljä mun rakettikuvaa onnistu!!:D muut meni vähä päin perccc koska unohin laittaa sen pitkän valotusajan plöh

  ReplyDelete
 6. Ei onnistunu mun kuvat.......

  ReplyDelete
 7. heiii, osaatko sä tehä sellasii kuvii missä on niiku taustalla nyt esim vaikka joku netistä otettu palmuranta, ja sit siihen on läntätty oma kuva? tai vaikka ihan vaan muokattu sellanen valkee tausta mutta että ite näkyy siitä? ku jos osaat ni ois ihan sika kiva jos neuvoisit miten sellasii tehään! mut sori jos et saanu mitää selvää tosta selostuksesta, en tiiä tajusitko mitä tarkotin:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. pakko myöntää että en kyllä tainnu ymmärtää :s jos voit linkkaa jonkun esimerkin ni vois auttaa aika paljo :)

   Delete
  2. hmh kone on huollossa ja puhelimella en löydä mitää hyvää, mutta siis se näyttää vähän samalta ku ois niiku tosi iso juliste, minkä edessä ihminen seisois, mutta tiiätkö että miten sais siihen pelkkään julisteeseen liitettyä pelkästään sen ihmisen, ettei tulis mitää ylimääräst siihen kuvaan? toivottavasti toi ees autto vähän ymmärtää:D voin vielä sitte linkkaa jonku kuvan, heti ku vaan saan mun koneen takas!:D

   Delete

Post a Comment