Kuvien muokkaaminen

Muokaan mun kuvat lähinnä PhotoFiltrellä ja tällä hetkellä mul on PhotoFiltre Studio trial versio joka on vähä parempi ku pelkkä Photo Filtre. Oon ladannu sen täältä. Tossa ku miettisin mitä voisin laittaa tänne ni yllätyin kuinka vähä oikeesti muokkaan kuvii.
Photobucket
Photobucket
Nä kaikki ohjeet on suurin piirtei samanlaisii. Tässä oon laittanu auto levelsin ja sen jälkee muokannu kontrastii ja kirkkaut suuremmaks.

Photobucket
Photobucket
Tollee eriväriseks on montaki tapaa muokkaa kuva, mut toi on laitettu color balancel. Sen jälkee oon laittanu vähä lisää kirkkaut ja kontrastii.

Photobucket
Photobucket
Värikkäämmäks ja kontrastii suuremmaks. Oon ottanu tän kuvan valotus ajan ja zoomamise avul.

Photobucket
Photobucket
Tätä oon muokannu kaikist enite näist kuvist. Ja yks syy siihe oli kans, et mun piti lukee biologiaa, eikä se paljo kiinnostanu. Oon stamp toolilla muokannu noi hiushaituvat pois ja laittanu auto levels. Sen jälkee oon lisänny värii ja taas jällee kerran kontrastii ja kirkkaut sillee sopivast.

PhotoFiltressä (ja Studiossa)
auto levels = Vasemmassa yläreunassa, kaikista vasemmanpuolimmaisin.
kontrastin lisäys = Ympyrä jonka toinen puoli on musta ja toine valkone ja siin vieres on plussa. Vasemmassa yläreunassa.
kirkkaude lisäys = Tollane vähä niiku puolikas T(-kirjain) ja tuolla vasemmassa reunassa seki.
color balance = Yläreunas suorakulmio jos on punane, vihree ja sinine neliö sisäl. Mustavalkosen ja seepian vieressä.
värin lisäys = Neliö jos on erivärei ja plussa siinä vieressä. Noitte kaikkie edelliste kans samas paikas.
stamp tool = Toimii vaan PhotoFiltre Studiossa. Oikeen reunan valikossa leiman nököne juttu. Tota ku käyttää ni pitää CTRL-näppäimel eka valta se paikka jost siihe esim. hiushaituva pääl kopioidaa se pinta. Kannattaa ottaa jostai aika lähelt sellasest kohtaa joka näyttää samalt. Ja sitte ku sitä liikuttaa ni se kopioimis paikkaki liikkuu sama verra, et sitä saattaa välil jotuu valitsee uudestaa.

Ja täs samal voisin sit saman tien kertoo pari muutaki juttuu mitä PhotoFiltrellä voi tehä.
Reuna Ylävalikosta Filter > Frame > Simple Frame. Ja siitä voi sitte muokata sen läpinäkyvyyt leveyt ja värii. Siin vieres on Slide Frame jonka avul saa sellase pyöree reuna. Ja niit 3D reunojaki kannattaa iha huvin vuoks kokeilla.
Vinot viivat Hennan blogin taustan oon tehny tän toiminnon avul. Eli Ylävalikosta Filter > Stylize > Cross Point. Siitä style kohasta voi valita millase kuvio haluu. Hennalle on tehty nii että style oli Oublique 1 ja leveys 1 ja ei ruudukkoo eli se grid pois.
En keksi tälle nimee Eli jos haluu saada pimeellä otetun kuvan sen näköseks ku esim. telkkaris on pimeel kuvatut kohat ni ylävalikost Adjust > Gamma Correct. Siitä voi valita värii ja jos laittaa levelin alle 1.00 saa vastavärin ja jos yli sen väri jota siin lukee.

Kokeilemal oppii kuvan muokkaukses enite, jote jos joku nyt latas PhotoFiltre ni siel on paljon paljon muitaki juttui jota voi tehä.

Comments

 1. miten saat noiden kuvien välit noin pieneksi? (:

  ReplyDelete
 2. PhotoScape ja Photoshop CS5 nauttivat omaa intohimoani tällähetkellä :'-)

  ~Oona.
  http://desireforthefuture.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. anonyymi HTML-koodist oon muokannu kuvien reunat (border) nollaks

  Oona PhotoScape oli vielä pari kuukautta sitte oikeestaa ainut jota käytän mut nyt oon taas siirtyny PhotoFiltree, jota oon pidemmäl käyttökokemuksel tottunu enemmä käyttämää. Ton PhotoShopin trial version ajattelin ladata jossai vaiheessa ku ehin kunnol tutustuu siihe (:

  ReplyDelete
 4. öö ? noi kuvathan on muokattu ihan perseelleen? ;o esimerkiks toi ensimmäinen kuva, huhhuh ku menny vähän kontrastit pyllylleen :DD kannattaa opetella muokkaamaan kuvia kunnolla, ennenkun tunkee niitä minnekkään...

  ReplyDelete
 5. anonyymi (21.25) pakko sanoo (koska otti aivoon toi sun kommentti), että sä tai kukaan muukaan ei voi mennä sanomaan kellekään, että kuvat on muokattu perseelleen, koska kaikki muokkaa just silleen kun haluaa ja parhaaks näkee. Ja jos esimerkiks joku on tätä postausta pyytänyt koska on blogin kirjottajan kuvien muokkaustyylistä tykännyt, niin miksei siitä voisi postausta väsätä.. :)

  ReplyDelete
 6. onks toi maksulline?

  ReplyDelete
 7. miten teit ton bannerin?:) ja millä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. photo filtrellä tein ja niin että eka tein ton kokonaise ja sit leikkasin palaset erillee ja html koodin kans laitoin ne oikeelle pakalle ja ton mouseover jutun niihi :D

   Delete
 8. onko toi photo filtre ilmainen?:)

  ReplyDelete

Post a Comment