50mm -esittely

Multa löytyy siis Canon EF 50mm f/1.8 II ja aika moni on siitä kyselly ni tässä olis teille kaikille kiinnostuneille pieni esittelypostaus. Nikonille vähä vastaava objektiivi vois olla Nikon AF Nikor 50mm f/1.8 D.
Photobucket
50mm objektiivissä on kiinteepolttoväli eli siinä ei oo zoomia. Miks sellasen kuitenki moni hankkii? Kiinteissä objektiiveissa saa aukon arvon usein pienemmäks ku muissa. Tossa mun objektiivissa pienin aukon arvo on 1.8 ja sen kanssa on otetut kuvat näyttää esimerkiks tältä...
Photobucket
Tarkkuusalue on siis jonku verra pienempi, kun esimerkiksi normiputkessa (18-55mm), jossa se pienin aukon arvo on 3.5. Pienen tarkkuusalueen/aukon arvon seurauksena kuvan tausta jää epätarkemmaks. Tässä esimerkki sellasesta kuvasta, jossa aukon arvo on vähä isompi ku edellisessä kuvassa...
Photobucket
Aukon arvon pienuus mahdollistaa lyhyemmän valotusajan, joka taas estää tärähdystä. Tä sopii siis hyvin myös vähä hämärämmässäkin (kiva sana O___o) kuvaamiseen.
Photobucket
Mulla toi objektiivi on jatkuvassa käytössä ja oon iha rakastunu siihe! <33 Suosittelen kaikille jotka on vähänki valokuvauksesta kiinnostuneita!
Kuvat on vanhoja koska olin laiska enkä jaksanu ottaa uusia :s

Kiitos kaikista kommenteista joita toho edellisee postaukseen on tullu ja tässä koitan heti ku kerkeen toteuttaa teiä toiveita! Toivottavasti jaksatte olla kärsivällisiä, koska tällästen erikoispostausten tekeminen vie huomattavasti enemmän aikaa ku sellase normaali nopee kokoominen. Huomatkaa, että laitoin tonne reunaan gadgetin, johon koitin löytää kaikki noi postaukset joissa jotain oon neuvonu.

Comments

 1. mun on kyllä pakko hankkia toi objektiivi jossain vaiheessa, koska se vaikuttaa niin kivalle:)!

  www.olkkku.blogspot.fi

  ReplyDelete
 2. ite omistan sen 1.4 ja se on kans ihan mahtava objuski :>

  ReplyDelete
 3. Oon just arponu ostanko tuon objektiivin vai en, ja tän postauksen myötä tulin kyllä siihen tulokseen että pakkohan se on hankkia ! Kiitos tästä :--)

  ReplyDelete
 4. tykkään kans iha hullusti tosta 50 mm ! tulee niin paljon parempia kuvia, ku normi 18-55 mm: llä :--)

  ReplyDelete
 5. kiva postaus ! itellä on toi 50mm ja se on kyl hyvä, automaattitarkennus vaan on ärsyttävän epäluotettava. Itellä ainaki usein manuaali käytössä :) oisin jäänyt ehkä vielä enemmän kaipaaman jotain tutoja tai vinkkejä, miten sais kiinnostavia kuvia. Kyllä mä aukkoa ja tällasia osaan säätää :)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tä oli vaan tällänen myyntipuhe lähinnä, joten tästä ei sen takia mitää varsinaisesti sillä kuvaamiseen liittyvää löytyny :)

   Delete
 6. jos olisi rikas..<3 :D

  ReplyDelete
 7. haluaisitko ehdottaa mulle jotain suhteellisen halpaa mutta hyvää objektiivia, Canon eos 1100D kameralle ? (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. No tässä olis ainaki yks iha loistava vaihtoehto ja maksaaki muihi objektiiveihi verrattuna vähä! Mut jos tarkemmi mietitää, millasia kuvia tykkäät ottaa?

   Delete
 8. Pohdin nyt Nikonin 50mm ja 35mm välillä, mitä luulet, onko niissä ihan kauheesti eroa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. En oo ikinä käyttäny minkää merkkistä 35mm objektiivia, jote en kauheesti siitä tiiä. Luulisin kuitenki, että jos ei oo rahasta kiinni ni se 35mm vois olla kivempi koska esim jotai ihmistä kuvatessa ei tarvii mennä yhtä kauas :D Mut ainaki canonilla tä 50mm on paljo halvempi ku se 35mm jote sen takia päädyin ostamaa tän 50mm sillo :)

   Delete
 9. Muuten erittäin hyvää kameraopastusta monille, mutta pakko sanoa, että aukkoarvojen suuruudet ja pienuudet menee juuri toisinpäin mitä sinä kerrot! Eli f/1.8 aukko on suuri ja taas f/15 on pieni. Eli esim lauseessa "kiinteissä objektiiveissa saa aukon arvon usein pienemmäks ku muissa" on virhe, jonka voisit korjata.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö se kuitenki mee niin että pieni aukonarvo on esim f/1.8 ja pieni aukko on f/15 ?

   Delete
  2. "Syvyysterävyys on pieni (eli tarkennetun kohteen etu- ja takaosat sumenevat) kun on valittu pieni F-luku eli pieni Aukkoarvo (tällöin itse aukon koko on suurempi)."

   lähde: http://digikuvakurssi.wordpress.com/category/2-oppitunti/

   Delete

Post a Comment